Експерти четат на деца любимите си детски книги

Днес, 20.04.2022 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и експерти от управлението влязоха в класните стаи на училища и детски градини от областта, за да прочетат на децата откъси от любимите си детски книги. Поводът е Световният ден на книгата и авторското право 23 април. Целта на кампанията е да се повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите.

Откъс от „Пипи дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен избра да прочете началникът на РУО на учениците от IV а клас от Четвърто ОУ „Иван Вазов“ гр. Търговище. Г-жа Станчева разказа на децата любопитни факти относно идеята за написването на детския роман и им прочете „Пипи си играе на гоненица с полицаи“.

Началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО г-н Стефан Станчев гостува на ученици в Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище. Той зарадва децата с приказките на Ханс Кристиан Андерсен. По своя идея четвъртокласниците избраха приказката „Грозното патенце“ и четоха по роли.

Приказките на Братя Грим „Таралеж и заек“ и „Храбрият шивач“ чуха първокласниците на Трето ОУ „П. Р. Славейков“. Те бяха прочетени на децата от ст. експертът по обществени науки, гражданско образование и религия г-жа Мария Вълчева.

Освен в градските училища експерти посетиха и две училища в села от общината. Г-жа Невяна Захариева – ст. експерт по организация на средното образование, и г-жа Марияна Стефанова – ст. експерт по ФВС, бяха гости на учениците от начален етап в ОУ „Христо Ботев“ с. Лиляк. Те прочетоха детски произведения от книгите „Приказките на дядо“ и „Български приказки с поука“.

Гост на четвъртокласниците в ОУ „Г. С. Раковски“ с. Голямо ново бе г-жа Маргарита Гаджовска – ст. експерт по математика. Тя избра да прочете „Кукувицата и чухалът“ от книгата „Български предания и легенди“.

Люба Колева – старши експерт за обучението в начален етап посети малчуганите от първа група „Мечо Пух“ в Детска градина №7 „Снежанка“ в Търговище. Тя избра да им прочете откъси от книгата „Приказки и картинки“, която съдържа 13 любими истории, написани и нарисувани от руския художник Владимир Сутеев.

Всички книги, които експертите от РУО избраха да прочетат, бяха дарени на съответните училища и детската градина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе