80 000 лв. отделя Община Търговище за финансово подпомагане на спортните клубове

80 000 лв. са разпределени между спортните клубове, подали заявления за финансиране в Община Търговище. Средствата са с 3 000 лв. повече от 2021 г. и се отпускат на база критерии, заложени в общинската наредба за условията и реда за финансиране на дейността на клубовете.

Одобрени за подпомагане са всички 16 клуба, подали документи по време на приема, обявен през февруари. Финансирането за всеки е определено на база постигнатите резултати през предходната година. Сред основните показатели, които се вземат предвид, са нивото на състезанията, в които спортистите са участвали, както и броят картотекирани състезатели във всеки клуб. Бонус точки носи и организирането на спортни прояви и състезания на територията на общината.

Припомняме, че десет клуба имат и договори с местната администрация за ползване под наем на общински спортни бази. Освен за дейността си, те ще продължат да получават и финансиране за поддръжка на обектите и заплащането на консумативи.

Съгласно общинската наредба, сумите се превеждат на две равни вноски през годината. Първият транш е направен през април, а следващият ще бъде през септември.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе