Първолаци посетиха библиотеката, след успешно изучаване на буквара

На 10 и 11 май децата от I „а“, I „в“ клас и I „г“ клас с класни ръкводители, съответно г-жа П. Михайлова, г-жа С. Груйкина и г-жа З. Андонова от I ОУ „Христо Ботев” – Търговище, всички те ни гостуваха в Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Повод за посещението е успешният край на изучаването на буквара.

Първокласниците посетиха за първи път библиотеката и успяха да разгледат голяма част от „Детски отдел“, и да се запознаят с нашия фонд. Децата останаха впечатлени от изобилието от интересни книжки, игри и развлекателните дейности, които се предлагат в отдела.

Библиотекарите бяха подготвили презентация за учениците, в която накратко обясниха за дейностите на институцията, запознаха ги с отговорностите и задълженията им като нови читатели. Бяха подготвили интересни игри, в които децата се включиха с ентусиазъм.

Всяко дете получи безплатна читателска карта и подаръци от нас.

Малчуганите получиха и своите грамоти от участието си в Бисерче вълшебно, което е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване от децата. Днес 11 май е последният ден с възможност за гласуване.

На 10 и 11 май децата от I "а", I "в" клас и I „г“ клас с класни ръкводители, съответно г-жа П. Михайлова, г-жа С….

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Wednesday, May 11, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе