Спипаха двама пияни водачи в Търговищко

Двама водачи, шофирали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/, са установили контролните органи на територията на областта за изминалото денонощие.

На 18.05.2022 г. в 22,45 ч на кръстовището на улиците „Опълченска“ и „Възраждане“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Вектра“ с хасковска регистрация – собственост на мъж от гр. Русе и управляван от 46-годишен правоспособен водач от гр. Попово. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МР.

На същата дата около 21,10 ч на кръстовището на улиците „Шейново“ и „Петрохан“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 406“ с варненска регистрация, собственост и управляван от 46-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че той управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,67 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описите на съответните управления.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе