68 проверки от РЗИ – Търговище за изминалата седмица

Инспекторите  от РЗИ – Търговище извършиха 68 проверки, 23 текущи, 22 по тютюнопушене, 16 по ЗУО и 7 по ОВП.

За периода 16.05.2022г. – 22.05.2022 г. са регистрирани: 12 остри респираторни заболявания и  16  остри заразни заболявания.

Обекти, дейности и стоки с обществено предназначение:

По систематичен и насочен здравен контрол са извършени общо 147 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 66 проверки са по текущ контрол, 49 са проверките по чл.56 и 32 проверки са по чл.54 и чл.55 от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст.

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения са направени 2 предписания до ръководители на експлоатационни райони Търговище и Омуртаг за провеждане на проучване и установяване на причините за влошеното качество на питейната вода по микробиологични показатели в населени места от общ. Търговище и общ. Омуртаг. Съставени са 2 акта на отговорни лица  за подаване на питейна вода до крана на крайния потребител с влошени микробиологични показатели в населени места от общ. Търговище и общ. Омуртаг.

Регистрация, контрол на лечебни заведения за болнична медицинска помощ и извънболнична медицинска помощ,  проверки по жалби във връзка с медицинското обслужване и медико – статистическа информация:

  1.   Изготвяне на списъци и организация във връзка със записване на ден и час на желаещите за ваксиниране лица.
  2.   Изготвяне на ежеседмична информация за изразходваните количества от предходната седмица, заявка за следваща седмица от лекарствените продукти Veklury INN- Remdesivir,  две моноклонални антитела Casirivimab и Imdevimab, и Regkirona за лечение на пациенти с КОВИД 19.
  3. Ежеседмично изпращане на информация до пресцентъра на МЗ и областна администрация относно работното време на ваксинационните пунктове през почивните дни.
  4. Ежеседмично изпращане до главния секретар на МЗ справка в табличен вид относно преминали и хоспитализирани украински граждани.
  5. Извършване на проверка и изготвяне на удостоверение за регистрация на лице, което практикува неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве – 1 брой.
  6. Извършване на текущ контрол на обекти за  неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве – 1 брой.
  7. Проверка на аптеки – 2 броя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе