Днес бе редовната сесия на общинския съвет в Попово

На 26 май в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 30-ото редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе открито и водено от зам.-председателя Николай Черкезов, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кметовете инж. Милена Божанова и Трифон Трифонов и служители на Общинска администрация.

Двадесет и пет общински съветници работиха по дневния ред от 15 точки, като по първата от тях те единодушно одобриха приемането на Наредба на Общински съвет – Попово за управление на общинските пътища. С 22 гласа „за” бе взето решение за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в община Попово през 2022 г. и откриването на процедура за учредяване право на ползване върху имот частна общинска собственост – „Хоспис”, чрез публичен търг. В хода на заседанието с пълно мнозинство бе одобрено кандидатстването на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от „Стратегията за водено от общностите местно развитие” на Сдружение „Местна инициативна група – Попово”.

По време на майската сесия общинските съветници единодушно направиха избор, с който решиха да определят д-р Диана Цонева и Йорданка Станева за представители от община Попово, които да участват в Областните комисии за изработване съответно на областна здравна и областна аптечна карта. След дадените разяснения по следващата точка от дневния ред от зам.-председателя на Общински съвет – Попово – Николай Черкезов, стана ясно, че в посочените срокове за подаване на документи за кандидатстване за съдебни заседатели към Районен съд – Попово няма подадени такива.

На заседанието бе гласувано откриване на процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд – Търговище, определяне на правила за провеждането й и създаване на комисия за провеждане на процедурата по избора. С пълно мнозинство бе приет предложеният вариант за състав на комисията: председател – Николай Черкезов, секретар – Венета Колева, и членове – Петя Габровска, Златко Иванов и Десислава Игнатова.

С взетите решения по следващите две точки общинските съветници единодушно дадоха съгласието си за присъждане на званията „Почетен гражданин на град Попово” на Хрисанд Алексиев Хрисандов и съответно „Почетен гражданин на град Попово – посмъртно” на Бойко Стойчев Колев. Званията ще бъдат връчени на тържествената сесия на Общински съвет – Попово, която ще се проведе в деня на празника на гр. Попово – 10 юни.

Гласувано бе упълномощаването на зам.-кмета на община Попово – инж. Милена Божанова, за участие като представител на Община Попово в редовно общо събрание на акционерите на „Многопрофилна болница за активно лечение – Търговище” АД за 2022 г. В края на заседанието Общински съвет – Попово взе решение да отпусне сумата в размер на общо 9 450 лв. – средства за еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители от община Попово, както и за подпомагане на абитуриенти и деца с изявени таланти и дарби.

Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 26 май в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе 30-ото…

Posted by Община Попово on Thursday, May 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе