Първолаци от СУ „Професор Никола Маринов“ посетиха регионалната библиотека в Търговище

На 26 май посрещнахме децата от I „а“ клас, с класен ръководител г-жа Виолета Василева и I „б“ клас, с ръководители г-жа Дияна Стоянова и г-жа Кристина Димитрова от II СУ „Професор Никола Маринов“ – Търговище.

Колегите от „Детски отдел“ запознаха първокласниците с библиотеката и нейните функции, начина на работа и какви книжни и некнижни материали предлагаме за всички наши малки читатели. С възторг децата слушаха стихотворения и гатанки, играхме игра с думи и с детски ентусиазъм се възхищаваха на книгите, които колегите показваха като пример за налични в „Детски отдел“. Изгледахме и епизод от любимото филмче за Франклин, което също могат да намерят в отдел „Изкуство“ на библиотеката.

На всички деца, които не са вече записани в Регионална библиотека, раздадохме като подарък Читателски карти. Всяко дете получи и от традиционните подаръци – книгиразделители и Молба на книгата.

На 26 май посрещнахме децата от I "а" клас, с класен ръководител г-жа Виолета Василева и I "б" клас, с ръководители г-жа…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Thursday, May 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе