Спипаха двама с над 1.2 промила зад волана в Търговищко

За денонощието по пътищата на областта са установени двама водачи, шофирали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/, съобщават от полицията.

На 30.05.2022 г. около 16,45 ч на път II-74/В. Преслав-Търговище-Дралфа/, км 16+500 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Транзит“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 69-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че  той е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,42 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 31.05.2022 г. в 04,40 ч на кръстовището на ул. „Панайот Волов“ и ул. „Христо Ботев“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Транспортер“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Попово и управляван от 50-годишен правоспособен водач от с. Медовина, община Попово.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер,“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,95 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе