Първа гимназия посрещна гости от пет държави

Какви възможности има извън класната стая споделят представители на пет европейски страни, които си дават среща в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Гостите от Испания, Италия, Гърция, Хърватска и Румъния са в Търговище по проект на програма „Еразъм +“ и целта е да се запознаят с културата на страната домакин и да обменят добри практики между ученици и учители.

С богата културна програма започна търговищкото домакинство. В актовата зала на Първо СУ, гостите изгледаха спектакъл с участието на мажоретния състав към училището и представление на театралната трупа. Актьорите изиграха кратка драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“ и отправиха посланието, че „Сговорна дружина планина повдига“.

С това послание участниците се разделиха на четири отбора от по шест човека и получиха задачите, които трябва да изпълнят до петък, 3 юни. Темата на мобилността е: „Музеите, библиотеките и галериите като образователна среда“. Участниците трябва да направят продукт – клип, презентация и т.н. след посещение в различните културни институции.

Освен това в рамките на домакинството ще има множество работни срещи, дискусии по актуални за образованието теми и още работа по групи.

Първо СУ „Свети Седмочисленици“ е координатор по проекта. Представители на гимназията вече бяха на посещение в Испания и Хърватска, а домакинството на България представлява трета мобилност. Предстоят посещения в Гърция и Румъния.

Проектът „Възможности извън класната стая“, ключова дейност 2 „Стратегически партньорства: партньорства за училищен обмен“ се финансира по програма Еразъм + с договор номер 2020 – 1- BG01-KA229-079247_1.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе