15 творби ще представят областта ни в Националния конкурс „С очите си видях бедата“, организиран от ГДПБЗН-МВР

Във връзка с изпълнение на дейности от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2021/2022 година в РДПБЗН-Търговище се проведе областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ 2022 г. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система. Участниците в конкурса са разпределени в три възрастови групи и в четири категории – три национални и една международна.

В  регионалната дирекция бе осъществено журиране на рисунките, класирали се за областния етап на международния конкурс. Комисия от нейни служители и преподаватели по изобразително изкуство направиха оценка на 54 рисунки и класираха 15 рисунки в различни категории и възрастови групи.

Сред заслужилите участие на националния етап от международния конкурс „С очите си видях бедата“ в първата категория участници – „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищното образование“ са девет произведения, чиито автори са ученици на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Антоново; II ОУ „Никола Вапцаров“, град Търговище ; III ОУ „Петков Рачов Славейков“, град Търговище; I СУ „Свети Седмочисленици“, град Търговище; ПГЛТП, град Омуртаг; ОУ „Христо Ботев“, с. Камбурово общ. Омуртаг.

Шест рисунки, авторите на които са представители на ШИИ „АРТ-Попово“- град Попово и ЦЛРП „Обединен детски комплекс“- град Търговище ще представят област Търговище на националния етап във втората категория участници – „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“.

Всички рисунки, класирани на първите три места във всяка възрастова група и категория в областния етап на конкурса, вече са изпратени до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, където през настоящия месец  ще се проведе националния етап от конкурса. С рисунките на победителите в националния конкурс ще бъде организирана изложба. Ще се проведе и официална церемония по награждаване на победителите и отличените.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе