Хванаха два автомобил с прекратена регистрация в областта

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описите на РУ-Търговище и на РУ-Попово – за управление на МПС, нерегистрирано по надлежния ред.

На 6.06.2022 г. около 10,05 ч на бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище е била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Фокус“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 65-годишен правоспособен водач от същия град. При проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 5.04.2022 г. регистрация поради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На 7.06.2022 г. в 9 ч на ул. „Панайот Хитов“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Субару Легаси“ със софийска регистрация – собственост на мъж от гр. София и управляван от правоспособен 81-годишен водач също от гр. София. При проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 15.12.2021 г. регистрация съгласно чл. 143, ал. 10 от Закона за движение по пътищата – също поради несключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе