Над 130 броя спортни дрехи ментета хванаха в два магазина в Търговище

134 броя артикули/спортни дрехи – тениски, якета, блузи, анцузи// с логото на няколко защитени търговски марки, предлагани за продажба в два търговски обекта без съгласието на притежателя на изключителното право, са установени в два търговски обекта в гр. Търговище в хода на проведена на територията на града специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления и нарушения на правата на интелектуалната собственост.

При извършена на 6.06.2022 г. проверка от полицейски служители в търговски обект на ул. „ Цар Симеон“ в града е установено, че в него се предлагат за продажба 51 броя облекла с лого и емблеми на защитени от Закона за марките и географските означения търговски марки, без съгласието за това на притежателя на изключителното право. При извършена на същия ден полицейска проверка в друг магазин на ул. „Васил Левски“ в гр. Търговище, е установено, че в обекта се предлагат 83 броя артикули с лого и емблеми на защитени от Закона за марките и географските означения търговски марки, без разрешението на притежателя на изключителното право или на негов представител.

Артикулите – общо 134 на брой, са иззети по надлежния ред. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 172б от Наказателния кодекс по описа на областната дирекция.
По време на акцията 4 граждани и два търговски обекта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе