Призови отличия за БФ „Търговище“ от Movmnt International Dance Competition

Балетна формация „Търговище“ към Младежки дом-Търговище, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян спечели големи награди от силния международен конкурс Movmnt International Dance Competition, който се проведе през почивните дни в Русе.

С първа награда бе отличен откъсът от балета „Конче Вихрогонче“ наречен „Подводно царство“ – той взе награда във възрастова група деца.

Първо място получи също хореографията „Фрески“ в направление класически балет, джуниър.

Отново първо място, този път в категория класически балет, продукции, за танца „Скъпоценни камъни“ от балета „Конче Вихрогонче“.

Следващата първа награда бе присъдена на дуета Калина Стайкова и Йоана Антонова и тяхното „Болеро“ в стил характерни танци.

Втора награда журито отреди на танца „Мазурка“, в раздел характерни танци, формации, юноши.

Първа награда спечели още Дилек Мехмедова със своето огнено „Фламенко“. Тя се представи солово в стил етно.

В същия стил при групите, първа награда бе присъдена на Индийски танц.

Международното жури от специалисти присъди на Балетна формация „Търговище“ и три специални награди – безплатно участие на танц „Фрески“ на международния танцов фестивал „JAGODINA OPEN“2023 в Сърбия; безплатно участие в DanceRo Competition Румъния на танца „Подводно царство“ от балета „Конче Вихрогонче“ и безплатно участие на танца „Мазурка“ в международен конкурс в Сан Ремо.

„Изключително силен международен конкурс, много високо ниво на участниците, международно жури и високо оценка за нашето представяне, всичко това ни кара да се чувстваме удовлетворени. Изказваме благодарност към организаторите Танцово Студио „Фридъм“ – Русе за изключително добрата организация и топлото отношение. Наградите на конкурса са специално проектирани и изработени за шестото му издание. Ние донесохме в Търговище много от тях. Децата са доволни. Представиха се на високо ниво. Благодаря им за това!“- сподели ръководителят на състава Севдалина Стойчева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе