Ученици от Спортно училище „Никола Симов“ посетиха библиотеката в Търговище

На 10 юни ученици от V „а“ клас на Спортно училиче „Никола Симов“- гр. Търговище, с класен ръководител г-жа Есин Ахмед посетиха библиотеката в Търговище

Повод за посещението им е самоинициатива, свързана с опознаването на Регионална библиотека „Петър Стъпов“. По време на срещата ни учениците имаха възможността да обиколят цялата библиотека и да разгледат отблизо всеки отдел, както и изложбената зала с изложбата „Колорити“.

Колегите с въодушевление обясниха за работата си и важността на библиотекаря като професия. Припомнено беше на децата какви са задълженията и отговорностите им като читатели. Колегите им помогнаха при търсенето на любими заглавия сред книгите, децата успяха да преоткрият нови възможности за забавление при нас. Учениците останаха впечатлени от срещата им с най-старата книга в Регионална библиотека, която датира от 1815 г., от книгите на брайлова азбука, както и от грамофонните плочи в Отдел „Изкуство“.

Децата получиха безплатни читателски карти, които за някои бяха първи, а други с удоволствие споделиха, че са наши редовни читатели.

На 10 юни имахме удоволствието да посрещнем учениците от V „а“ клас на Спортно училиче "Никола Симов"- гр. Търговище, с…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Friday, June 10, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе