Седмичен бюлетин на РЗИ – Търговище

Инспекторите извършиха 103 проверки, 34 текущи, 33 по тютюнопушене, 29 по ЗУО и 7 по ОВП.

За периода 20.06.2022г.-26.06.2022г. са регистрирани: 9 остри респираторни заболявания и 32 остри заразни заболявания.

Общ брой лица със завършен ваксинационен курс – 22 732. Лица с поставена бустерна доза –  9317.

Обекти, дейности и стоки с обществено предназначение:

По систематичен здравен контрол са извършени общо 123 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 51 проверки са по текущ контрол, 38 са проверките по чл.56 и 34 проверки са по чл.54 и чл.55 от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки и продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст.

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения са направени 2 предписания:

– 1 до Директор на детско заведение от общ. Търговище за стриктно спазване на режим за дезинфекция;

– 1 до Управител на магазин от общ. Търговище за спиране реализацията на детергент за избелване на дрехи с изтекъл срок на годност.

Съставени са 2 акта:

– 1 на отговорно лице  за подаване на питейна вода до крана на крайния потребител с влошени микробиологични показатели в населено място от общ. Антоново;

– 1 на Директор на детско заведение от общ. Търговище за  не осъществяване на контрол върху дейностите свързани с осигуряване на безопасна и здравословна среда.

Регистрация, контрол на лечебни заведения за болнична медицинска помощ и извънболнична медицинска помощ,  проверки по жалби във връзка с медицинското обслужване и медико – статистическа информация:

  1. Изготвяне на списъци и организация във връзка със записване на ден и час на желаещите за ваксиниране лица .
  2. Изготвяне на ежеседмична информация за изразходваните количества от предходната седмица, заявка за следващатa седмица от лекарствените продукти Veklury INN- Remdesivir, две моноклонални антитела Casirivimab и Imdevimab, и Regkirona за лечение на пациенти с КОВИД 19.
  3. Ежеседмично изпращане до главния секретар на МЗ справка в табличен вид относно преминали и хоспитализирани украински граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе