Ученици от Попово проведоха своята производствена практика в Централен кооперативен съюз в София

Ученици от Попово имаха невероятната възможност да проведат своята производствена практика в Централен кооперативен съюз, град София.

ПГСС „Н.Пушкаров“ е едно от трите пилотни училища от цяла България по проект „Популяризиране на кооперативния модел сред младите хора“, реализиран от Централен кооперативен съюз и кооперативно дружество „КООП хоризонт“ ЕООД, както и с активното участие на кооперативни организации.

Проектът има за цел да запознае учениците с историята на кооперациите и значимостта им за изграждане на съвременното общество. Чрез обученията и дейностите ще се стимулира кооперативното мислене у учениците – съпричастност, лоялност, отговорност към поетите ангажименти и работа в екип.

През първия етап на проекта са включени ученици от професия „Сътрудник в малък и среден бизнес“, като идеята е да се учреди ученическа кооперация и през следващите години да се включат ученици от другите професии в ПГСС „Н.Пушкаров“ като член-кооператори. ЦКС пое всички разходи за 7 дневния престой за 4 ученици и един ръководител, като осигури качествено практическо обучение във всички отдели на Съюза.

ПГСС „Н.Пушкров“ вярва, че създаването на собствена младежка кооперативна мрежа ще популяризира кооперативния бизнес модел и най-вече неговите ценности и социални ползи.

https://www.facebook.com/pgssnp/posts/pfbid012wPizXH71nJAoBxetqSGEshBmPzAEyEPFFuvBxe3KdwXrsC2dH5vhtyZ6ad9k6ul

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе