Строежът на Детска градина № 5 се бави заради обжалване на обществената поръчка

Строежът на Детска градина № 5 „Червената шапчица“ се бави заради обжалване на обществената поръчка от отстранен от нея участник. Причината за отстраняването е липса на посочени цени за някои от позициите в публичното състезание. Това разясни по време на виртуалната си приемна днес кметът д-р Дарин Димитров.

„Въпреки че Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в наша полза и заяви, че няма проблем, фирмата е подала жалба и във Върховния административен съд (ВАС)“, уточни кметът.

В момента се очаква решението на ВАС, като законовият срок за това изтича в началото на август. Едва след това ще може да се пристъпи към сключването на договори с вече спечелилия поръчката и да започне строителството.

Припомняме, че 2 млн. лв. за изграждането на нова сграда да детската градина са осигурени по програма към Министерството на образованието и науката. Съгласно разписаните в програмата срокове и правила, грубият строеж трябва да е завършен преди края на 2022 г.

Очакванията обаче са сроковете да бъдат удължени, разясни д-р Димитров.

„Имаме и разговори за увеличаване на средствата, защото всички знаете какво се случва с цените в момента“, коментира кметът.

Д-р Димитров е категоричен, че теренът, върху който ще бъде построена сградата, няма да се продава и там ще има единствено ново детско заведение.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе