С водосвет откриха обновената концертна зала на читалището в Търговище

С водосвет днес, 12 юли, бе отбелязано приключването на ремонтните дейности в концертната и кинозала на Образцово народно читалище „Напредък-1864“ в Търговище. Тя бе обновена след като в началото на 2020 г. в нея избухна пожар.

„Обновяването на тази зала беше съпътствано с много трудности. Всички те обаче ни показаха, че понякога житейските предизвикателства водят до раждането на нещо ново и красиво“, каза кметът д-р Дарин Димитров. Той благодари и на секретаря на читалището Галина Кръстева за усилията, вложени в дейностите по ремонта.

От своя страна г-жа Кръстева изказа признателност към всички, допринесли за новия облик на залата.

Над 230 хил. лв. са вложени в ремонтите. 100 хил. лв. от тях са изплатени от застрахователя, а 73 хил. лв. са осигурени от Община Търговище. 60 хил. лв. собствени средства влага читалището, а други 5 хил. лв. са от дарители.

След ремонтите залата вече разполага с изцяло нов интериор. Нови са креслата, екранът, озвучителната и осветителните системи. Използваните материали са от иновативна материя, предпазваща от възпламеняване.

Представител на фирмата за кинопрожекции, която наема залата, пък разясни, че тя по нищо не отстъпва на най-модерните киносалони в страната.

Като жест от организаторите, от 19.00 ч. е предвидена и безплатна прожекция на филма „ТОР: Любов и гръмотевици“. Филмът ще бъде излъчен безплатно и на 13 юли, също от 19.00 ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе