Кметът на Търговище се срещна с бронзовите медалистки от финалите за купата на Българската федерация по баскетбол

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес проведе среща с отбора на момичетата до 14 г. на баскетболен клуб „Светкавица“. Тимът завоюва бронзовите медали от финалите за Купата на Българската федерация по баскетбол, провели се в Стара Загора през юни.

„Вие сте гордост за нашия град. Този успех несъмнено е постигнат с много труд. Поздравявам Ви, че сте поели по пътя на спорта, с което давате добър пример на Вашите връстници. Нека, заедно със спортните успехи, постигате и успехи в образованието си, защото комбинацията от двете ще Ви изведе до нови висоти“, каза кметът.

От своя страна състезателките и техните треньорки Христиана Златкова и Мирела Тодорова благодариха на кмета и му подариха бронзовия си медал. Те поставиха и въпроса за обновяването на спортна зала „Дечко Стефанов“, която отборите по баскетбол използват.

Д-р Димитров разясни, че Община Търговище наскоро обяви обществена поръчка за изготвянето на проект именно за ремонт на тази зала. „След като проектът е готов и стане ясно какви средства ще са необходими, ще търсим и финансирането за по-скорошна реализация на ремонтите, защото, за да постигате добри резултати, трябва да имате и съответните условия това да се случи“, каза кметът.

Отборът заяви, че оттук насетне предстоящ още по-усилени тренировки, за да завоюват и още по-високи отличия. От „Светкавица“ анонсираха също, че националните отбори при юношите 16 г. на България и Северна Македония ще проведат контролни срещи в Търговище. Мачовете ще се играят в зала „Дечко Стефанов“ на 16 юли от 18.00 ч. и на 17 юли от 11.00 ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе