Литературно утро, куклен театър и детска работилничка, посветени на 145 години от рождението на българския писател Елин Пелин

На 18 юли в „Детски отдел“ на Регионална библиотека „Петър Стъпов” се проведоха литературно утро, куклен театър и детска работилничка, посветени на 145 години от рождението на българския писател Елин Пелин. Разнообразните занимания са част от Ваканция в библиотеката 2022 г., които организира библиотеката.

В първата част на нашата среща децата се докоснаха до живота и творчеството на писателя, благодарение на изложените книги с произведения на автора, от които почетохме няколко приказки, както и слушането на аудио файл с автентичният глас на Елин Пелин, който разказа със свои думи за живота си. Продължихме срещата ни с куклен театър, подготвен от колегите в „Детски отдел“ и малки наши читатели, които ни разказаха с неподправен талант приказката „Сливи за смет“. Голям интерес предизвика и работилничката за сръчни ръчички, на която нашите гости подготвиха умалени модели на ръкавички, вдъхновени от приказката „Дядовата ръкавичка“.

Приканваме всички наши малки читатели да дойдат в библиотеката – място не само за четене, но и за приятни занимания с приятели. А ако Ви хареса много при нас, имаме безброй летни дейности, от които може да си избирате, за да направите незабравима ваканцията си.

На 18 юли в "Детски отдел" на Регионална библиотека „Петър Стъпов” се проведоха литературно утро, куклен театър и детска…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Monday, July 18, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе