Няколко пожара горяха през уикенда в Търговищко

За периода от петък до понеделник екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ са гасили пожари, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън на различни места в областта.

15 декара широколистна гора в землището на с. Моравка в община Антоново, са спасени от огъня благодарение на бързата реакция на екип огнеборци от РСПБЗН-Антоново, отзовали се на сигнал за възникнал в близост до гората пожар в сухи треви.

Благодарение на аналогични професионални действия на служители на РСПБЗН-Попово на сигнал за пожар в сухи треви в двора на къща в с. Глогинка в община Попово е предотвратено огънят да обхване сградата. Спасени са две сгради и два леки автомобила в близост до магазин на ул. „Гагарин“  в гр. Попово, където друг екип на същата служба се е отзовал на сигнал за пожар в сухи треви.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за възникнал пожар в сухи треви в близост до пътя Търговище-Разград, като с адекватната си намеса са предотвратили огънят за обхване намиращ се в съседство трафопост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе