Пиян предизвика пътен инцидент с причинени материални щети

Водач, управлявал МПС след употреба на алкохол, е предизвикал пътен инцидент с причинени материални щети, съобщават от полицията.

На 22.08.2022 г. около 21,50 ч на ул. „Възраждане“ в с. Давидово, община Търговище, правоспособен 36-годишен водач от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил „Mercedes CLK 200”    с търговищка регистрация – собственост на мъж от с. Васил Левски, община Търговище, е изгубил контрол над управлението на автомобила.

В резултат управляваното от него МПС се е блъснало в паркирано вдясно на пътното платно ремарке за лек автомобил „Тема Кар“  с врачанска регистрация – собственост на мъж от гр. Бургас. Вследствие пътния инцидент са нанесени материални щети на лекия автомобил.

Установено е по надлежния ред – чрез извършена проверка с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,73 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Водачът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе