Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 2 октомври.

В консултациите, свикани от кмета д-р Дарин Димитров, участваха представители на всички парламентарно представени партии в 47-ото Народно събрание.

844 ще са членовете на всички 105 СИК в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция „Продължаваме промяната“- 167, като 90 от тях са ръководни. 153 са местата на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, като 79 са ръководни. ДПС са със 108 места, като 46 от тях са в ръководствата на комисиите. Коалиция „БСП за България“ е със 104 места, от които 35 са на ръководни позиции.

Също с по 104 места в секционните комисии са Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България – Обединение“ и „Възраждане“. Ръководните места, които те заемат в комисиите, са съответно 25, 21 и 16.

Партиите и коалициите се споразумяха и за състава на подвижната избирателна секция, в случай че такава бъде образувана. За целта са необходими поне 10 заявления. До момента в Общината е постъпило само едно такова. Срокът за подаване на документи е 17 септември, в отдел ГРАО в Общината или на e-mail: [email protected].

По процедура кметът трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Районната избирателна комисия до 1 септември.

Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в изборите…

Posted by Община Търговище / Targovishte Municipality on Wednesday, August 24, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе