Над 3 млн. лв. за площадки, wi-fi зони и електронни дневници в училища и детски градини

Площадки за обучение по безопасност на движението, електронни дневници, Wi-Fi зони и нова материално-техническа база в училища и детски градини ще бъдат финансирани с 3 645 409 лв., реши правителството. Средствата са разпределени по три национални програми: „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”, „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование” и „Професионално образование и обучение”.

135 детски градини и 237 училища ще изградят площадки за обучение по безопасност на движението с 769 551 лв.

1 539 550 лв. ще бъде финансирането за закупуване на електронни дневници за 1 595 общински детски градини в цялата страна. На 19 гимназии се предоставят 103 888 лв. за закупуване на софтуер за професионално обучение. Нови Wi-Fi зони ще имат 121 училища, за което са предвидени 969 299 лв.

По Национална програма „Професионално образование и обучение“ средства ще получат пет общински професионални гимназии и средни училища. Финансирането от 263 121 лв. ще подпомогне осигуряването на материална база в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда. Учениците ще имат възможност да работят с най-новото техническо оборудване и да придобиват професионални компетентности в реални трудови условия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе