4 акта и 3 глоби по фиш наложиха контролните органи за два часа на първокласен път в община Търговище

Днес за времето от 10 до 12 ч на път I-4/София-Варна/, км 245+791-  в местността „Фисека“ в община Търговище, бе проведена специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на пътната обстановка чрез прилагане на нулева толерантност към нарушителите на пътя. В  акцията участваха  3 екипа на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на „Охранителна полиция“ в РУ-Търговище, както и екипи на областния отдел „Автомобилна администрация“ и на БГ ТОЛ. Стремежът бе чрез използване на този метод да се обхванат максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени.

В рамките на два часа униформените са проверили 92 МПС, от които  – 72 леки автомобила, и 20 – товарни. За установените от тях в хода на операцията нарушения са съставени 4 акта, като един  от тях е по Кодекса за застраховането/за управление на МПС без валидна задължителна застраховка“Гражданска отговорност“/, а друг – на водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух от 0,5 до 1,2 промила. Останалите два акта са за нередовни пътни документи и за управление на МПС, чиято регистрация е прекратена. В хода на операцията контролните органи  са наложили 3 глоби по фиш по Закона за движението по пътищата, и са издали и връчили на водачи 3 заповеди за налагане на принудителна административна мярка/ЗПАМ/.

Активният контрол по пътищата на областта, насочен към намаляване на травматизма по тях, продължава. Специализираните операции за подобряване на пътната безопасност са част от създадената в МВР цялостна организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътно-транспортни произшествия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе