7 пробни машини за вота на 2 октомври в Търговище

Снимка: бТВ

При засилен мерки за сигурност в Търговище бяха докарани 7  демонстрационни машини по определение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Електронните устройства бяха приети от специално сформиран екип на Областната администрация Търговище.

Демо машините предстои да бъдат  раздадени по общини, по предварително утвърдени заявки. На устройствата е инсталирана демоверсия на програмата за гласуване. Така желаещите граждани по места ще могат пробно да гласуват. До 30 септември е предвидено устройствата да обиколят населените места в областта по предварително определен и съгласуван с РИК график. Тези устройства няма да бъдат използвани в реалния вот на 2 октомври.

Припомняме, че ЦИК пусна и виртуален симулатор. Той е част от разяснителната кампания за гласуване с машините, провеждана от ЦИК. Симулаторът може да бъде използван неограничен брой пъти от всеки желаещ да възпроизведе основните операции за упражняване на вот с устройствата. Той е достъпен на следния уеб адрес: https://www.cik.bg/suemg_02.10.2022/. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе