35-годишен мъж седна зад волана след употреба на канабис

Водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и държал такова в имота си, е установен и задържан в РУ-Търговище, съобщават от полицията.

На 13.09.2022 г. около 16 ч на ул. „Палаузов“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Тойота Ярис“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 35-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

В хода й е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При проведени последващи процесуално-следствени действия в имот на  мъжа в с. Певец, община Търговище, е установено, че той отглежда там две растения и държи 14 грама суха зелена тревиста маса, които при направен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество канабис.

Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ- Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 5 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе