За 3 дни установиха няколко превозни средства без регистрацията в област Търговище, двама от щофьорите – и без книжка

За периода от време от 8,30 ч на 23.09.2022 г. до 8,30 ч на 26.09.2022 г. по пътищата на областта при полицейски проверки са установени няколко автомобила, които не са регистрирани по надлежния ред. Това става ясно от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

На 23.09.2022 г. на ул. „Тузлушки герой“ в гр. Антоново е бил спрян за полицейска проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с транзитни регистрационни табели, собственост и управляван от 40-годишен правоспособен водач от гр. Антоново. В хода на проверката е установено, че срокът на валидност на табелите е изтекъл на 19.09.2022 г., т. е. след изтичането му моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

На 25.09.2022 г. около 18 ч в община Омуртаг – на общински път на кръстовището за с. Първан, е извършена проверка на движещ се в посока път II-48/Омуртаг-Котел/ лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от  непълнолетен неправоспособен водач от с. Ябланово, община Котел. По време на проверката е установено, че лекият автомобил не е регистриран по надлежния ред.

На същата дата около 22,45 ч на бул. „България“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на мотоциклет „Сузуки Катана“, управляван от 22-годишен неправоспособен водач от с. Тръстика, община Попово, В хода й е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред и е без регистрационна табела.

При извършена на 24.09.2022 г. около 10,55 ч на ул. „Иван Станков“ в с. Беломорци, община Омуртаг. полицейска проверка на лек автомобил „Форд Фюжън“, управляван от правоспособен 27-годишен мъж от същото село, е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе