Изтеглиха жребия за участниците в инициативата „Независима надпревара“

В Община Търговище днес бе изтеглен жребият за разпределението на предметните награди за участниците в инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“. Тя бе обявена по повод Деня на Независимостта и Европейската седмица на мобилността. В нея се включиха 23 души, като всеки един от тях е направил поне 10 000 крачки на 22 септември.

Идеята на инициативата бе всеки индивидуално да може да отбележи празничния 22 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки, като съчетае здравословното ходене, с приятна разходка до исторически и природни забележителност в общината.

Участникът с най-добро постижение се казва Севджан Мустафова.  Тя е направила над 28 000 крачки и получава подаръчна карта за спортни стоки. Останалите участници получават книги на съвременни български автори. За най-малките, на възраст от 7 до 11 години, са отредени произведения от българската и световната детска класика.

Най-посещаваните от участниците места в рамките на инициативата са парковете „Борово око“, „Роден кът“, Източният парк, както и квартал „Вароша“.

Сред най-добрите постижения са тези на Красимир Кирилов и Иван Иванов (над 25 000 крачки), Наталия Неделчева (с над 21 000 крачки) и Петър Коев (над 19 000 крачки).

Участниците могат да получат наградите си лично в Община Търговище. Служител на администрацията ще се свърже с всеки един от печелившите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе