Нов автомобил за нуждите на Социалния патронаж иска да закупи Община Търговище

Снимка: Община Търговище

Община Търговище да кандидатства пред фонд „Социална закрила“ за закупуване на нов лекотоварен автомобил за Социалния патронаж в Търговище. Такова разрешение иска в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров.

Целта е с автомобила да се доставя до адресите на потребителите храната, приготвена в кухнята на патронажа. Към момента социалната услуга се използва от 584 възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания от цялата община. В кухнята на патронажа се приготвя и храната за други 57 души към трапезарията на църковното настоятелство в Търговище.

Предвижда се в бъдеще с новото транспортно средство да се доставя и храната по проекта „Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. В момента Общината подготвя проектната документация, с която ще кандидатства за продължаване на услугата. Тя приключи в края на септември тази година, а в нея бяха включени 300 потребители.

Исканата от Общината помощ по линия на фонда е 36 000 лв. Отделно, администрацията ще осигури и 9000 лв. съфинансиране за закупуването на автомобила.

Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 октомври. Тя е публикувана в сайта на Общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе