56-годишен е с опасност за живота, а 14-годишен е в болница след жесток удар между товарен автомобил и бус край село Подгорица

Мъж е в болница с опасност за живота му вследствие на пътен инцидент. Това съобщават от ОДМВР-Търговище.

На 19.10.2022 г, около 16,35 ч на път II-74/В. Преслав-Търговище – Дралфа/, км 36+645 – до с. Подгорица в община Търговище, е възникнало пътно-транспортно произшествие с участието на товарен и лек автомобил. Товарен автомобил „Скания“ със софийска регистрация-фирмена собственост, управляван от 57-годишен правоспособен водач от гр. Монтана в посока гр. Търговище – гр. Попово, на прав пътен участък е блъснал излизащ от черен земен път и  неправомерно пресичащ отляво надясно платната за движение на път II-74 лек автомобил „Мерцедес Вито“/бус/ с търговищка регистрация, собственост на 30-годишен мъж от с. Подгорица. В буса са пътували мъж на 56 г.,  младеж на 14 г., и момиче на 9 г.

В резултат на пътния инцидент в МБАЛ-Търговище са докарани за преглед и впоследствие са настанени за лечение двама души – 56-годишният мъж с  множество травми по тялото и фрактура на черепа – с опасност за живота му, и 14-годишното момче – с повърхностни рани по горните крайници, без опасност за живота му. Причините за възникване на пътния инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе