Възрастни и хора с увреждания от Търговище ще продължат да получават патронажна грижа до април 2023 г.

До средата на април 2023 г. продължават здравните и социални услуги, които Община Търговище предоставя по проект „Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това е възможно след като администрацията подписа допълнително споразумение за удължаване на проекта. Той се изпълнява от 2021 г., а за последно бе удължен през април тази година.

От услугите през последните 6 месеца са се възползвали 146 лица от град Търговище и други 12 населени места в общината. Това са хора с увреждания, възрастни в невъзможност за самообслужване, лица над 54 г.,  лица, поставени под карантина заради COVID-19 и други уязвими групи.

Най-много хора, 49 души, са използвали само социалните услуги, сред които помощ при самообслужване и при изпълнение на домакинските задължения, и консултиране с психолог. 43 души са използвали медицински услуги и рехабилитация. Едновременно здравни и социални услуги са предоставяни на 29 лица. Възможността за доставка на храна и медикаменти до дома са използвали 25 потребители.

Припомняме, че услугите са безплатни и се предоставят до 2 часа на ден, след предварителна оценка на потребностите на всяко лице от социални работници.

Попадащите в целевите групи могат да заявяват доставката на основни хранителни продукт и медикаменти от 8.00 ч. до 17.00 ч. в работни дни, на тел.: 087 929 2805, 0601 68 620 в Община Търговище.

Заявки от кандидати за потребители на здравната и социалната услуга се приемат през цялото време на изпълнение на проекта. Допълнително информация за необходимите документи и условията за включване може да се получи на тел. 0879 292 821 в Центъра за почасово предоставяне на услуги, който се намира на ул. „Първи май“ № 4.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе