Деца от Първо ОУ „Христо Ботев“ посетиха детския отдел на търговищката библиотека

На 25 октомври „Детски отдел“ се огласи от звънките звуци на песни и откъси от любими произведения, които представиха децата от III „г“ клас на Първо основно училище „Хр. Ботев“.
Повод за празнуването бе „Празник на четенето“, като мероприятието бе организирано от старши учител начален етап на основното образование г-жа Галина Маркова – класен ръководител на III „г“ клас.

Гости на тържеството бяха ръководството на училището в лицето на директора г-н Димитър Алексиев и зам. директорите г-н Румен Куюмджиев и г-жа Наталия Жечева. Поканени бяха и други гости – част от настоятелството на училищната институция и родители на учениците.

След чудесният музикален поздрав от страна на децата, гостите имаха удоволствието да се потопят във вълшебният свят на детската литература, припомняйки си любими произведения, които децата бяха избрали и представиха, четейки с вълнение за всички присъстващи. Всяко едно дете беше подготвило и рисунка, която представи любим момент от сюжета на избраното четиво.

Срещата завърши с обещание малките гости да се включат и в Регионален детски творчески конкурс за рисунка, чийто краен срок за включване е до 30.10.22 г.

Сред подаръците, с които учениците си тръгнаха бе традиционният наш жест за насърчаване на четенето под формата на безплатни читателски карти за една година на всички, които още нямат такава, книгоразделители и Молба на книгата с полезни съвети за малките читатели.

На 25 октомври "Детски отдел" се огласи от звънките звуци на песни и откъси от любими произведения, които представиха…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Tuesday, October 25, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе