Засякоха 15 нарушения при акция на 3 ноември в Търговище

15 нарушения по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането са констатирали служители на ОДМВР-Търговище в хода на проведена на 3.11.2022 г. двучасова специализирана полицейска операция за подобряване на пътната безопасност.

Проверките на път I-4/София-Варна/ в община Търговище – до бензиностанцията на „Ромпетрол“, са осъществени по метода на широкообхватния контрол от 4 полицейски екипа: по два на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на сектор „Териториална полиция“ в РУ-Търговище.

В превантивната акция е участвал и екип служители на БГТОЛ. В хода на операцията полицейските служители са проверили 155 МПС, от които: 105 – леки, и 50 – товарни автомобили, както и 178граждани.

Съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение на водачи на МПС. Два от актовете са съставени по Кодекса за застраховането – за управление на МПС без сключена валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. На друг водач е съставен акт по Закона за движение по пътищата – за непредставяне на документи и за нарушаване изискванията на пътната маркировка при управление на МПС. За други констатирани от тях нарушения контролните органи са наложили 12 глоби по фиш по същия закон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе