ТОС измени мярка по отношение на мъж, направил опит за кражба, непосредствено след освобождаването му от затвора

Тричленен състав на Окръжен съд – Търговище измени мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняем (Н. Н., на 28 години от гр. Търговище). Той е задържан на 01 ноември т. г. за 72 часа след като в деня на освобождаване от Плевенския затвор, връщайки се в Търговище, прави опит за кражба на хранителни продукти.

След отправеното искане на Районна прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ предвид съдебното минало на обвиняемия, в това число, че е осъждан за тежко умишлено престъпление, за което е търпял наказание „Лишаване от свобода“ за повече от една година, Районен съд налага исканата МНО.

Служебната защита обжалва решението на Районен съд – Търговище и иска по-лека мярка предвид това, че престъплението е извършено от нужда – бил е гладен и е искал да си набави храна. Обвиняемият е съдействал на разследването за разкриване на обективната истина и щетата е възстановена.

Съдът измени мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в „Подписка“, вземайки предвид ниската стойност на присвоеното – 44 лева, възстановяването на щетата, пълните признания на лицето и мотива за извършеното.

Определението на Окръжен съд – Търговище е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе