7 фирми ще отговарят за снегопочистването на 211 км общински пътища в Търговище

Снимка: Община Попово

7 фирми ще отговарят за снегопочистването на 211 км общински пътища в Търговище през следващите 2 години. С тях са подписани договори след провеждането на обществена поръчка от местната администрация.

Изпълнителите са основно земеделски производители и строителна фирма, които имат опит в снегопочистването и разполагат с необходимата техника и персонал. Всички те са в готовност да започнат почистването на общинската пътна мрежа.

Фирмите ще отговаря за почистването на направленията „Дралфа – Миладиновци“, „Давидово – Съединение“, „Пробуда – Певец“, „Божурка – Александрово“, „Макриополско – Буйново“, „Руец – Кралево“, Пролаз – Драгановец“ и „Лиляк – квартал Въбел – местен път „Чокята“ – Момино“.

Както досега, Общинското предприятие БКС ще извършва снегопочистването на територията на града. Налице са необходимите техника и количества материали за обработка на пътищата против заледяване.

В готовност да приюти до 6 души е и Кризисният център за настаняване на бездомни хора, чийто живот може да бъде застрашен при тежки зимни условия. Там са осигурени отоплителни материали и условия за нощуване. Към момента няма хора, потърсили подслон. Настаняването става единствено с изричното съгласие на гражданите и след преминат преглед в Центъра за спешна медицинска помощ.

В 9 населени места на общината вече са подготвени помещения, в които могат да потърсят подслон пътници, застигнати от тежка зимна обстановка. Те се намират в селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк. Помещенията ще останат в готовност до края на зимния сезон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе