Учители представиха добри практики за формиране и развитие на позитивно поведение и ценности у децата и учениците

На 30.11.2022 г., в актовата зала на Първо ОУ „Христо Ботев“ се проведе Трета регионална педагогическа конференция на тема „Възпитание в позитивни поведенчески модели“. Организатор е Регионално управление на образованието в Търговище.

Участниците и гостите бяха поздравени с изпълнения на младите таланти от Детска музикална школа към ЦПЛР – ОДК Търговище „По ноти“ с ръководител Събина Донева.

„За трета поредна година РУО – Търговище провежда Регионална конференция „Възпитание в позитивни поведенчески модели“… Представените педагогически практики в предходните две издания на конференцията допринесоха за обмяна на практически опит… Водени от максимата на Жозеф Жубер, че децата имат повече нужда от примери, отколкото от критика, продължаваме да търсим работещи модели на позитивно възпитание, които да прилагаме в педагогическата практика“, заяви по време на откриването началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.

В конференцията участваха общо 28 учители от 8 училища и 5 детски градини от областта. Бяха представени 19 разработки в 5 категории:

  1. Формиране на нравствени ценности. Позитивни междуличностни взаимоотношения.
  2. Възпитание в отговорност, уважение, алтруизъм, емпатия.
  3. Екологично възпитание. Гражданско поведение и формиране на гражданско съзнание.
  4. Взаимодействие с родителите.
  5. Възпитание в труд и естетическо възпитание.

Участниците представиха своите добри практики за формирането на ценности, отношения и нагласи, които надграждат мотивацията на младите хора за активно гражданско поведение чрез избран от тях формат на разработките – филм, клип, мултимедийна презентация, доклад.

Основната цел на педагогическата конференция е популяризирането на добрите практики в училищата и детските градини за формиране и развитие на позитивно поведение и ценности у децата и учениците. Всички участници получиха сертификати за участие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе