Изложба „Цветове и настроения“, представена от художника Цветан Симеонов в Търговище

На 2 декември имахме удоволствието да открием изложба живопис, озаглавена „Цветове и настроения“, представена от художника Цветан Симеонов.

През годините Симеонов е рисувал предимно акварели и графики, с които е участвал в съвместни изложби в различни градове като Пловдив, Смолян, Котел и Художествената галерия „Никола Маринов“ в Търговище. Този път имахме възможността да се насладим на първата му самостоятелна изложба с творби, нарисувани с маслен пастел. Картините са рисувани през последните две години и изобразяват природни състояния, които авторът е обединил под наименованието „Цветове и настроения“.

Цветан Симеонов е роден през 1960 г. в гр. Търговище. Още от ранна детска възраст се занимава с рисуване и музициране в детски школи и кръжоци в родния си град. През 1979 г. завършва Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в гр. Котел със специалност гъдулка, а няколко години по- късно и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ гр. Пловдив.

Професионалният път на автора започва през 1988г като учител в Националното училище за фолклорни изкуства в с. Широка Лъка. През различни периоди е диригент и автор голяма част от репертоарите на оркестрите на Детско юношески ансамбъл „Орфей“ и Фолклорен ансамбъл „Родопа“ гр. Смолян и Капански ансамбъл гр. Разград. Най- голяма част от живота, музикалното си творчество и работата си като учител и диригент Цветан Симеонов посвещава на музикалното училище в гр. Котел.

Музикалното творчество на автора наброява над 200 произведения включващи авторска вокална, инструментална и танцова музика, обработки на солови и ансамблови песни и пиеси за различни по вид хорове и оркестри.

Експозицията с картини ще остане подредена до 7 януари 2023 г. за всички, желаещи да я посетят.

На 2 декември имахме удоволствието да открием изложба живопис, озаглавена "Цветове и настроения", представена от…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Monday, December 5, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе