Община Търговище ще кандидатства с проект за предоставяне на услуги за ранно детско развитие

Снимка: Община Търговище

Община Търговище да кандидатства с проект за предоставяне на услуги за ранно детско развитие по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Такова разрешение иска в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров.

Целта е да се осигурят услуги за ранна интервенция за деца от 0 до 7 г., които са с увреждания и затруднения в развитието. Предвижда се по проекта да се предоставят и услуги за формиране на родителски умения, семейно консултиране, патронажна грижа в дома за децата, рехабилитация и други. Услугите ще бъдат предоставени от социални работници, логопед, психолог, педиатър, рехабилитатор и други.

Община Търговище и към момента предоставя такъв тип услуги в Комплекса за здравни и социални услуги в общността. Дейностите се изпълняват по проекта „С грижа за теб“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., който приключва през юни 2023 г. От началото му през 2016 г. до момента са обхванати над 800 деца от общината и техните семейства.

Максималният размер на финансовата помощ, която Общината може да получи за проекта, е 391 166 лв.

Докладната на кмета ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 21 декември. Ако тя бъде приета, проектното предложение ще бъде подадено в срок до 20 януари 2023 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе