Хванаха двама мъже, седнали зад волана под въздействието на наркотици

Двама водачи, управлявали МПС  под въздействието на наркотични вещества, са установени за изминалото денонощие в община Търговище. Това информират от полицията.

На 3.01.2022 г. около13,20 ч на път I-4/София-Варна/, км 220+900, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 308“ с варненска регистрация  – собственост на мъж от гр. Варна и управляван от 35-годишен правоспособен водач от гр. Суворово, обл. Варна. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество кокаин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същия ден около 20,55 ч на бул. „29 януари“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Сеат Леон“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 22-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. При проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, че водачът е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози – бензодиазепин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе