Разкриха няколко престъпления в Търговище при спецакция вчера

На 24.01.2023 г. на територията на ОДМВР – Търговище бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на общественият ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите районни на територията на областта. Действията бяха осъществени от служители на РУ – Търговище, Попово и Омуртаг, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“, „Пътна Полиция“ и група „Миграция“ при ОДМВР – Търговище. Включени бяха и два екипа на ГДЖСОБТ, ТД на НАП – Варна, ОДБХ – Търговище, РЗИ – Търговище, РИОСВ, РИОКОС, КЗП и ДСГ – Търговище.

В хода на операцията бяха извършени проверки на 413 МПС, 604 лица и 28 с криминални прояви. Извършен бе контрол на 11 сборища на криминално проявени лица, 10 питейни и увеселителни заведения, 7 търговски обекта, 10 автоморги и автосервизи, 7 заложни къщи и 5 пункта за изкупуване на черни и цветни метали.

Регистрирани са 11 престъпления, образувани са 11 досъдебни и 3 бързи производства, задържани са 7 лица по ЗМВР, съставени са 3 протокола за предупреждение. От адрес е иззета не3законно притежавана самоделна пушка и 25 боеприпаса за нея. Установени са 45 литра алкохол без заплатен акциз. Съставени са 37 АУАН и констативни протокола,

Разкрити престъпления:

По време на операцията е задържан извършител на четири престъпления извършени на територията на РУ – Попово – противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражба на детски велосипед, взломяване на вендинг автомат и кражба на сумата от 30лв. , както и опит за отнемане на паркиран мотопед.

Установен е участник в схема за телефонна измама в размер на 5150,00лв. от кв. Невски в гр. Попово. По първоначални данни той е изпълнявал ролята на куриер.

При проверка, извършена на територията на с. Ралица, полицейски екипи на РУ – Търговище, съвместно със служители на „ТП“ ДСГ, са установили 5 кубика дърва, немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска такава.

В хода на операцията е образувано и досъдебно производство за грабеж, извършен на територията на гр. Търговище. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени и задържани извършителите на престъплението – 23-годишни, с криминалстически регистрации, които използвайки физическа сила и заплахи са отнели сумата от 100 лв.

В хода на операцията са установени двама водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и шофьор, у когото е намерен грам бяло кристалообразно вещество“ от вида метамфетамина. По случаите са образувани досъдебни и бързи производства, работата по които продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе