Ремонтираха улици в село Априлово

Съвместната работа на Общинска администрация – Попово и Кметство село Априлово за подобряване условията на живот и по-приветлива община продължава в положителна насока, като в тази връзка през изминалата 2022 година в населеното място бяха извършени редица ремонтни дейности.

След подадена молба до Община Попово бе помогнато на 71-годишна жена от с. Априлово и децата й в неравностойно положение. Нейната нужда се отнасяше до това да бъде осигурен достъп от нейния дом до намиращата се в близост улица, за да може тя и нейните деца, които са с 95% ТЕЛК и са в инвалидни колички, да се придвижват нормално. Вследствие на сигнала строителна бригада от Звено „Инфраструктура и благоустрояване” към Община Попово направи 20-метрова бетонна пътека до улицата, като с това бяха удовлетворени необходимите потребности на възрастната жителка на поповското село и нейното семейство.

Общинската бригада извърши и други ремонтни дейности в селото, които включваха: ремонт на стъпалата на кметството и покрива на сградата, намираща се в гробищния парк. Също така бяха асфалтирани ул. „Михаил Томов“ – от ул. „Н.Й. Вапцаров“ до ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Адолф Попов“ – от ул. „Емил Попов“ до ул. „Н.Й. Вапцаров“, като общата стойност на поръчката възлиза на 50 674,82 лв. с ДДС. С помощ от Общинска администрация – Попово и на доброволци от селото бяха монтирани осветителни тела на църквата и джамията. Местни дарители със собствени средства помагат за това джамията в с. Априлово да придобие по- приятен вид, като изграждат два навеса в двора й, освежават помещенията, закупувайки балатум и мокет, а за изпълнение на неотложните нужди на молитвения дом осигуряват и хладилен ковчег.

Всички институции в селото – Кметство, Читалище, Пенсионерски клуб, Поща, както и служители на МВР, отговарящи за района, работят съвместно, а всички мероприятия по местния календар се празнуват заедно. Всяка година на 2 юни с гордост в с. Априлово посрещат четниците от похода „По стъпките на четата на Таньо Войвода“.

Община Попово работи за по—приветливи и благоустроени населени местаСъвместната работа на Общинска администрация –…

Posted by Община Попово on Monday, January 30, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе