Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени места

Съвместната работа на Общинска администрация – Попово и Кметство село Козица за подобряване условията на живот и по-приветлива община продължава в положителна насока, като в тази връзка през изминалите няколко години в населеното място бяха извършени редица ремонтни дейности.

В рамките на настоящия мандат Община Попово сключи договори за различни строителни дейности. Първият от тях бе с „АС-СТРОЙ“ ЕООД за направата на обособена зона за фитнес и отдих на открито на стойност 10 000 лв. с ДДС. Монтирани са три комбинирани фитнес уреда, които развиват различни двигателни активности. Обособено е място за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, оформени са и цветни градинки, където са засадени различни видове цветя и храсти. С новата придобивка в с. Козица жителите на населеното място имат възможността да повишат физическата си активност. Вторият договор, подписан с „ТЕКОМ ИНВЕСТ“ ЕООД, бе за ремонт на покрива на местното Народно читалище „Отец Паисий-1925“, който възлиза на обща стойност 29 790,12 лв. с ДДС, а освен него служители на Звено „Инфраструктура и благоустрояване“ към Община Попово са извършили и ремонт на стълбището в сградата на културната институция в селото.

По инициатива на кмета на с. Козица – Хасан Идиризов, през настоящия мандат гробищният парк в селото бе изцяло почистен, като впоследствие продължава да се поддържа редовно, а с помощта на дарители от населеното място бе заграден с оградна мрежа и бяха направени портали на двата входа.

През изминалата 2022 година строителна бригада от Звено „Инфраструктура и благоустрояване“ извърши козметичен ремонт на сградата на местното Кметство и постави 5 броя допълнителни осветителни тела за улично осветление в населеното място. По желание на кмета на с. Козица, Община Попово предостави за ползване пет камиона с фрезован асфалт за запълване на улични дупки. За нуждите на хората в населеното място бе осигурена и автобусна спирка, която бе поставена до разклона в посока с. Садина.

Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени местаСъвместната работа на Общинска администрация –…

Posted by Местен Вестник on Friday, February 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе