Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени места

Общинска администрация – Попово и Кметство село Зараево работят с общи усилия, с цел да подобрят условията на живот в населеното място. През 2019 г. Община Попово, представлявана от кмета – д-р Людмил Веселинов, сключи договори за няколко ремонтни дейности за селото. Първият от тях е с фирма-изпълнител „ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД за извършване на ремонт на улична мрежа в с. Зараево.

С помощта на финансови средства в размер на 206 483, 20 лв. с вкл.ДДС бяха асфалтирани следните улици в населеното място:
– улица „Преслав“ – III клас, път 2002 („Разград– Захари Стояново – Садина – Зараево – II-51/Попово“) до ЦДГ „Зарайск“;
– улица „ Кирил и Методий“ – от Кметството до ОУ „Христо Ботев“;
– улица „1 май“– от път 2002 („Разград – Захари Стояново – Садина – Зараево – II-51/ Попово“)–от Кметството до Народно читалище „Христо Ботев“.

Вторият договор бе за извършване на ремонт на тротоарни настилки в населеното място на обща стойност 33 284,69 лв. с вкл. ДДС, като фирма-изпълнител бе „ГЕОСТРОЙ ПОПОВО“ ООД. Третият договор също е за път 2002 („Разград – Захари Стояново – Садина – Зараево – II-51/ Попово“) – участък в регулация на селото, на който е направен основен ремонт, финансиран от Агенция „Пътна инфраструктура“. Освен това през същата година с парична помощ от Общината бе възстановена „Асеновата чешма“, а група доброволци са извършили нейното възобновяване. В рамките на настоящия мандат Община Попово бе отпуснала парични средства и бе извършен освежителен ремонт ичастична смяна на дограмата на Кметство с. Зараево, а също така бе предоставена компютърна техника за работещите служители в административната сграда.

През изминалата година Община Попово разработи проект за изграждане на многофункционална спортна площадка в с. Зараево, който е одобрен от Местна инициативна група – Попово и предстои окончателно одобрение от Държавен фонд „Земеделие“. Площадката ще се намира в централната част на селото, а стойността за направата й ще възлиза на 252 000 лв. с вкл. ДДС. В края на 2022 г. с общи усилия на Общината и будни местни дарители бе реновирана още една чешма в селото – „Карапетлик“.

В момента в процес на подготовка е проект: „Модернизация на образователната среда в ДГ „Зарайск“, по Плана за възстановяване и устойчивост. Той ще включва основен ремонт, обновяване и оборудване на детското възпитателно заведение.

Служителите на всички институции в с. Зараево работят активно за развитието на населеното място, като в същото време се стараят да запазят и предадат на следващите поколения характерните за селото традиции и обичаи, като за целта организират съвместно и празнуват заедно всички местни събития и празници.

Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени места Общинска администрация – Попово и Кметство село…

Posted by Община Попово on Thursday, February 16, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе