Предлагат създаването на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта в Търговище

Снимка: Община Търговище

Предложение за създаване на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта внася в Общинския съвет зам.-кметът Рая Матева.

Новата структура се създава в изпълнение на Закона за младежта и ще подпомага общинското ръководство при формирането на младежки политики. Съветът ще дава становища и при разработването на различни стратегии, програми и проекти, свързани с младежки дейности в община Търговище и други.

Предвижда се съветът да се състои от 11 члена. Негов председател ще е ресорният зам.-кмет по образованието Рая Матева, а в състава му ще влизат още: ученици от Търговищкия ученически парламент и двете най-големи училища – I и II СУ; общински съветници; експерти от Дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“ в Общината; представители на Центъра за младежки дейности и инициативи, младежката структура на Българския Червен кръст – Търговище и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

В докладната до местния парламент е записано още, че след създаването на съвета, кметът следва да утвърди и правилник за дейността му.

Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото си заседание на 23 февруари.

Докладната е публикувана в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/wcm/connect/targovishte.bg1005/bc1a723d-643f-4c88-aee1-1eb300cec89c/%D0%9E%D0%B1%D0%A1-101-08022023.pdf?MOD=AJPERES&CVID=opeSmP.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе