Вдъхновяваща среща на ученици от Първа гимназия с посланик на Международната награда на херцога на Единбург

За предизвикателствата, неформалното обучение и споделения опит разговаряха днес десетокласници от Първа гимназия с представител на Международната награда на херцога на Единбург. Заедно с Катерина Светославова, посланик на Наградата и член на Алумни клуба, те търсиха насоки, които ще им дадат гъвкавост, свобода и възможност да развиват себе си в дейности извън училището. Срещата беше шанс за учениците да открият в какво са добри и в какво не.

Студентка по медицина, бивша възпитаничка на Първа гимназия, Катито Светославова е преминала последователно през нива Бронз, Сребро и Злато в Международната награда на херцога на Единбург и днес сподели своя опит с учениците. Тя им разказа кога и как е възникнала програмата и какви ползи и преживявания носи на участниците в нея.

„Това е водеща младежка програма за неформално обучение, в която вие ще се занимавате със смислени за вас неща. Ще си поставяте цели, които трябва да постигнете за определен период от време, и ще ги следвате с помощта на лидери и ментори. Ще получите достъп до специално създадена за целта платформа, в която да попълвате своя напредък. Ключово за успеха ви е вашето постоянство.“ – обясни Катерина и разказа как нейното участие в програмата е повлияло на израстването и развитието й.

Два часа минаха неусетно, с много усмивки, разговори, вдъхновение и споделени емоции.

Международна награда на херцога на Единбург работи в училища и организации в повече от 130 държави по целия свят. Участниците във всяко ниво си поставят амбициозни цели в направленията доброволчество, физическа активност и умения, а в края участват в приключенско пътуване.

Програмата предизвиква младите хора да развиват самодисциплина при определяне и постигане на целите си.

Първо СУ „Свети Седмочисленици“ е сертифициран представител на Международната награда на херцога на Единбург и всички ученици, над 14-годишна възраст, имат шанса да участват и да станат част от една голяма международна общност.

Вдъхновяваща среща на ученици от Първа гимназия с посланик на Международната награда на херцога на Единбург За…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Thursday, February 16, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе