Пожарникарите спасиха 500 декара горя от пожар, още няколко пожара без щети са регистрирани през уикенда

За времето от 8,30 ч нa 24.02.2022 г. до 8,30 ч на 27.02.2023 г. екипи на районните служби ПБЗН са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън.

Благодарение на бързата професионална намеса на огнеборци от РСПБЗН-Попово са спасени от огъня 100 декара иглолистна и 400 декара широколистна гора в землището на с. Горско Абланово в община Опака, където в близост е възникнал пожар в сухи треви.

Без преки загуби са погасени и пожари в сухи треви в махала „Бостан“ на с. Горна Хубавка, в землището на с. Пъдарино в община Омуртаг; във вилна зона „Чокята“ край гр. Търговище, в двор на къща в с. Руец, община Търговище, между селата Бистра и Съединение в община Търговище, в близост до къща в с. Давидово, община Търговище, и в землищата на селата Черни бряг, Халваджийско и Язовец (там са спасени 2 намиращи се в близост сгради) в община Антоново.

Пожарникарски екипи са погасили и няколко пожара, възникнали в непочистени коминни тела – в частен дом в гр. Антоново, в къща в с. Халваджийско в община Антоново(спасени от огъня са 2 сгради), и в къща в с. Светлен, община Попово.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе