18-годишен без книжка и дрогиран зад волана, собственикът на колата с наркотици у себе си и в дома му

С полицейска мярка в РУ-Търговище са задържани неправоспособен водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и пътник в автомобила, държащ наркотично вещество. На 1.03.2023 г. около 14,50 ч на ул. „Пирин“ в с. Голямо Ново, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Мондео“ с търговищка регистрация – собственост на 32-годишен мъж от селото и управляван от 18-годишен неправоспособен негов съселянин. В хода на проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършена проверка на пътуващ в автомобила 32-годишен мъж от селото, който е и негов собственик, е установено, че той държи у себе си 6 триъгълни таблетки, които при направен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази. При извършени последващи процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в дома на същия в с. Голямо Ново са намерени и иззети 121 таблетки, реагиращи при наркотест на екстази.

Водачът на автомобила и пътуващият в него са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. 32-годишният мъж е познат на полицията, осъждан. По случая е образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе