Концерти в търговищката библиотека

На 2 и 6 март Регионална библиотека „Петър Стъпов“ отново бе домакин на традиционни концерти, организирани и проведени съвместно с Частна музикална школа „Доминанта“ в залата на библиотеката. Събитията бяха посветени на най-милият празник – Международния ден на жената (8ми март) и донесоха много и силни емоции. Тази година концертите бяха озаглавени „Поздрав за мама“.

В продължение на два дена малки и големи музиканти демонстрираха резултата от упорития си труд, като изпълниха пиеси от български и чуждестранни композитори. Отлично подготвени от музикалните педагози Ваня Иванова и Петя Димова, децата заслужено получиха силни аплодисменти от многобройната публика.

Частна музикална школа „Доминанта” е дългогодишен партньор на Регионална библиотека Търговище в усилията ù на подкрепя, насърчава и предоставя сцена за изява на младите изпълнители в града – пианисти, цигулари, китаристи. Школата може да се похвали с многобройни успехи в инструменталното обучение по отношение на интерпретационната техника, възпитанието на художествен вкус, сценично поведение и формирането на цялостна музикална култура.

🎻🎸🎹 На 2 и 6 март Регионална библиотека „Петър Стъпов“ отново бе домакин на традиционни концерти, организирани и…

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Tuesday, March 7, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе