Ученици от Първо СУ “Свети Седмочисленици“ отбелязаха Международния ден на числото „Пи“

Учениците от Първо СУ “Свети Седмочисленици“ отбелязаха Международния ден на числото „Пи“. С помощта на преподавателите по математика, те подготвиха материали, свързани с историята на числото „Пи” и използването му в различни сфери от живота. За да покажат интереса и любовта си към математиката, те рисуваха, правиха презентации и други интересни проекти.

Младите математици представиха различни любопитни факти, като този, че „Пи“ е безкрайно неповтарящо се десетично число, което означава, че всяка възможна комбинация на числа съществува някъде в π. Превърнато в ASCII текст, някъде в тази безкрайна поредица от цифри е името на всеки човек, когото някога сте обичали, датата и часа на раждането ви и отговорите на всички големи въпроси на Вселената.

Денят, в който се чества най-старата математическата константа, е 14 март или 3.14 по американския модел на календарен запис месец/ден.

Денят на числото Пи за първи път е организиран през 1988 г. от Лари Шоу, американски физик. Оттогава научни ентусиасти го честват по целия свят, може да се каже, че това е празник на математиката.

🔢 Учениците от Първо СУ “Свети Седмочисленици“ отбелязаха Международния ден на числото „Пи“. С помощта на…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Tuesday, March 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе